Användarvillkor

Nyheter, instruktioner och allmänn information och PickALine
Användarvisningsbild
Johan Näslund
Webbplatsadministratör
Inlägg:36
Blev medlem:sön 31 jan 2016, 10:45
Användarvillkor

Inlägg av Johan Näslund » mån 29 okt 2018, 21:51

Villkor för alla användare


Juridiskt avtal

Genom att besöka PickALine, så godkänner du att du binder dig juridiskt till följande avtal. Om du inte godkänner följande villkor, besök inte eller använd inte PickALine. Villkoren kan ändras när som helst och vi kommer att göra allt för att informera dig om ändringar, men det vore klokt av dig att granska denna sida regelbundet på egen hand eftersom fortsatt användning av PickALine även efter ändringar innebär att du godkänner att du är juridiskt bunden till detta avtal.


Ansvar

PickALine tar inget ansvar för beslut som tas utifrån information på hemsidan eller i mobilappen. PickALine ansvarar ej för missvisande eller felaktig information som sprids av användare på PickALine. PickALine ska fungera som ett hjälpmedel i bedömningen om var det är lämpligt och inte lämpligt att åka under rådande förhållanden. Det bör däremot inte vara den enda informationskällan utan en utav flera källor som leder till en samlad bedömning. PickALine kan inte säga om eller var det kommer att gå laviner men ge en antydan om vilka områden som anses vara mer utsatta under rådande lavinprogrnoser. Prognoserna utförs av Naturvårdsverket och kan hittas i sin helhet på lavinprognoser.se, PickALine har ingenting med framtagningen av prognoserna att göra.


Toppturer i liftsystem

Kommersiella skidområden är, efter stängningsdags, arbetsområden som är förbjudna att tillträda. Detta gäller både pister såväl som liftgator. Vänligen respektera detta. Läs mer på Skistars hemsida Skidbacken efter stängning om vad som gäller på deras anläggningar.


Villkor för registrerade användare


Egna åk och kommentarer

Du har själv möjlighet att lägga in åk eller bestigningar som visas på PickALine. Innan de blir synliga för alla måste de godkännas av PickALine. När du lägger in egna åk har PickALine rätt att neka till godkännande av åk om linje, namn och/eller beskrivning inte anses vara seriöst gjorda eller inte bidrar till ett kvalitativt innehåll. PickALine har även rätt att ta bort missvisande, vilseledande, kränkande eller stötande kommentarer och bedömningar som görs på åken.


GDPR

PickALine lagrar personuppgifter i form av epost-adresser och GPS-positioner. Syftet är att ge en bättre användarupplevelse där du kan se din position direkt i kartan och på så sätt få hjälp med orientering och planering. Syftet är också att du efter turen kan gå tillbaka och se hur du navigerade. PickALine lagrar endast positioner när du själv väljer att spela in din rutt. Rutten är endast synlig för dig om du inte aktivt delar rutten med andra. Du kan när som helst ta bort dina rutter via din profil. Du kan också begära rensning av all data kopplad till ditt konto genom att maila info@pickaline.se


Villkor för Forumet

Forumet använder phpBB som är en forumprogramvara tillgänglig under General Public License phpBB mjukvaran främjar endast Internetbaserade diskussioner, phpBB Limited är inte ansvariga för vad vi tillåter och/eller förbjuder för innehåll och/eller uppförande. För mer information om phpBB, besök https://www.phpbb.com/.

Du går med på att inte posta något grovt, obscent, vulgärt, förtalande, hatiskt, hotande, sexuellt orienterat eller något annat material som kan bryta mot lagarna i ditt land, lagar i landet där PickALine finns, eller internationell lag. Om du bryter mot detta så kan det leda till omedelbar och permanent bannlysning. IP-adressen för alla inlägg sparas. Du går med på att PickALine har rätten att ta bort, redigera, flytta eller stänga vilka trådar som helst, när som helst. Som användare godkänner du att all information du skriver in sparas i en databas. Denna information kommer inte att delges till någon tredje part utan ditt samtycke, men varken PickALine eller phpBB kan hållas ansvariga för eventuella intrångsförsök som kan leda till att information läcker ut.
Skapare av och administratör för PickALine.

Låst