PickALine
PickALine

Vad är PickALine?

PickALine är en mötesplats för skidalpinister och topptursentusiaster. Det är den perfekta informationskällan under planeringen inför turen och ett bra hjälpmedel väl på plats i fjällen.

Utforska

Kartor i 3D ger möjlighet att utforska och studera terrängen i detalj, inte bara uppifrån utan från alla tänkbara vinklar. Med endast 10 meter mellan punkterna blir även de minsta hindren synliga och en närgående studie av dina drömåk blir plötsligt möjlig redan hemma i soffan.

Planera

Innan du ger dig av på turen är PickALine en utmärkt hållplats för att få ut det mesta av dagen. Med hjälp av detaljerad information och beskrivningar om åk och bestigningar blir det ingen konst att hitta det åk som passar just dig. Det underlättare också att hitta åk som passar under rådande förhållanden.

Analysera

Med hjälp av olika terränglager som visar lutning, höjd eller väderstreck på sluttningarna blir det lättare att analysera terrängen. Det är även möjligt att själv välja ett intervalll som ska markeras i kartan, till exempel nordliga sluttningar mellan 35° och 45°. Använder du mobilappen finns det en lutningsmätare som låter dig mäta lutningen på sluttningen du står i.

Orientera

Med mobilappen kan du visa din position, spela in din rutt, se din nuvarande färdriktning och dela med dig av turen till vem som helst. I kombination med lagret med fjällkartan blir konsten att orientera sig mycket enklare. Med några få tryck kan du smsa koordinater eller larma ifall olyckan är framme.

Integrerade lavinprognoser

Du kan se en sammanfattning av Naturvårdsverkets lavinprognoser direkt i PickALine. Inte nog med det, för varje lavinproblem kan du se på kartan vilka områden som är extra utsatta under rådande förhållanden. Låt PickALine vara en av flera informationskällor när du gör din lavinriskbedömning.

Du bestämmer innehållet

Saknas något åk som du vill dela med dig av? Då kan du enkelt lägga till dina egna linjer som blir synliga för alla. Du kan även dela med dig av dina upplevelser genom att kommentera, betygsätta och sätta en svårighetsgrad på befintliga åk som du åkt.

Mer information

Har du frågor eller funderingar, feedback eller förslag? Släng iväg ett mail till info@pickaline.se. Behöver du hjälp eller hittar du inte de funktioner du söker? Ingående instruktioner finns på här på forumet. På forumet kan du även posta förslag, ge tips eller rapportera buggar du stöter på.