Genom att fortsätta använda PickALine accepterar du användarvillkoren. Close
Info

Avbryt
OK

Därför skapades PickALine

Med ett tidigt funnet skidintresse och ett lite mer nyfunnet intresse för programmering gjordes ett försök att kombinera dessa två vitt skilda världar. Det var inte utan en nypa skepsism som finurlandet satte igång, för precis som många andra friluftsmänniskor försöker man minimera skärmtiden väl ute på fjället. Tankarna gick därför mot vilka problem som uppstår när man är ute och åker, för även om skidåkning kan vara bland det roligaste som finns så finns det faktorer man inte rår över som kan skapa obehags- eller osäkerhetskänslor när man minst anar det.
Johan Näslund - grundare och utvecklare av PickALine, jobbar som IT-konsult till vardags.
Lavinfara, dålig sikt, svårighet att orientera sig och osäkerheten när man utforskar nya områden är exempel på sådana problem. PickALine är ett verktyg för att underlätta att möta dessa problem när de uppstår. Med lavinprognoser integrerade rakt in i kartan. Med möjlighet att spela in sin rutt, se sin position och riktning med fjällkartan och högupplöst 3D-terräng som bakgrund. Med funktionen att smsa sin position om en olycka inträffar eller för att hitta sina vänner i ingenmansland. Med en ständigt växande databas av åk och bestigningar för att välja rätt rutt under rådande förhållanden. Tanken är inte att PickALine ska ersätta allt annat utan vara ytterligare ett hjälpmedel, ett kopmlement till att fatta rätt beslut. Och ytterligare en källa till information inför turen.
Amanda Truver - design och layout.
Vill rikta ett enormt tack till Amanda Truvert som hjälpt till att ge PickALine ett rejält ansiktslyft genom att ta fram en helt ny design. Amanda har studerat Grafisk design och Visuell kommunikation vid Luleå Tekniska Universitet och arbetar till vardags som UX designer. Med hennes personliga skidintresse och lavinkunskaper har hon även bidragit till delar av innehållet i tjänsten.

Tack för att du använder PickALine!